^Terug naar boven
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Als er één streek in Europa is waar ze genieten tot kunst hebben verheven, dan is het Spanje. Pure producten, heerlijke wijnen, lekker genieten… Ook bij Sánchez Catering proeft u deze sfeer, letterlijk en figuurlijk. Op onze kaart nemen tapas, buffetten en Spaanse producten dan ook een belangrijke plaats in. Hoe u daar van wilt genieten, bepaalt u uiteraard zelf: een borrel, een etentje of een hele avond uitgebreid tafelen: het kan allemaal. En het mooie is: We laten u de mooiste producten aan tafel zien en verwerken sommige ingrediënten zelfs midden op uw locatie. Zo dichtbij is Spanje nog nooit geweest..!!!


Sánchez Catering
Tel: 0345-530142 | 06-43180285
Mail: info@sanchezcatering.nl

Welkom bij Sánchez Catering

Authentieke Spaanse tapas...

Professioneel ham snijden

Wist u dit al over de Jamón Ibérico de Bellota?

Het Iberische varken is een dier met een zeldzame genetische afwijking: het vlees bevat daardoor het gezonde (plantaardige) vet, zoals dat ook in olijfolie zit, dat cholesterolverlagend is. Dit komt bij geen enkel dier voor dat voor de vleesconsumptie gebruikt wordt. Onderzoek onder bejaarde Spanjaarden heeft uitgewezen dat degenen die veel Ibérico de Bellota ham eten, een beduidend lager cholesterolgehalte hadden dan anderen die geen Jamón Ibérico eten. Er wordt daarom wel gezegd dat het Iberische varken een “olijfboom op poten” is.

Er is een gradatie aan te geven in smaak en kwaliteit van Spaanse hammen. Zo is er een onderscheid in de Serranohammen (uit de Sierras, de bergen) en de Iberische hammen. De Serrano-hammen (bodega en curado) zijn de goedkoopste, afkomstig van “gewone” varkens, zonder zwarte poten, die dus de dierlijke vetten bevatten.

Tussen de Iberische hammen bestaat er een onderscheid tussen respectievelijk cebo, recebo en pata negra hammen. Cebo ham is afkomstig van Iberische varkens die niet los in de weide gegraasd hebben en daarom geen eikels gegeten hebben. Recebo en pata negra de Bellota zijn hammen van Iberische varkens die een beetje (recebo) of helemaal (Ibérico de Bellota), gevoed zijn met eikels van de encina (steeneik, dus niet de eikels van de hoge eik, roble, die door eekhoorns gegeten worden).Tussen oktober en februari eten de varkens de encina-eikels uit de bomen en van de grond. De varkens verteren de eikels en zetten ze om in het goede, vegetarische vet. De pata negra ham is zodanig mals, dat ze smelt op de tong. Ze moet zeer dun afgesneden worden met een vlijmscherp mes. Pata negra varkens (met zwarte poten) vind je in Spanje alleen in een klein gebied van Andalucía (Huelva) en Extremadura en in de provincie Salamanca (Guijelo) van Castilla y Léon.

Wij kunnen voor u alle soorten Serranohammen en Iberische hammen op bestelling leveren. Kijkt u voor de prijsverschillen, afhankelijk van kwaliteit, in onze tarievenlijst.

Professioneel ham snijden

Sánchez Catering kan voor u op professionele wijze flinterdunne plakjes ham (serrano of Ibérico) afsnijden, direct van de poot, zodat ze vers geserveerd kunnen worden, als onderdeel van uw party, als onderdeel van het principe van “live cooking”.

 

 

 

Copyright © 2016 Sánchez Catering 2017